Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van innovatie, creativiteit en verandering. Het geheim achter velen vormen van gebroken gedrag van mensen. Kwetsbaarheid kan ons dichter bij elkaar brengen. Het kan ons helpen liefdevoller, vrijer en gelukkiger te zijn. En het is ironisch – we zien graag de kwetsbaarheid in een ander, en tegelijkertijd stellen we onszelf liever niet kwetsbaar op. ‘Bezielde mensen’ zo noemt Brené Brown ze: mensen die zich kwetsbaar durven op te stellen. Ze weten dat ze de moeite waard zijn ook al zijn ze niet perfect. Ze weten dat leven geen constante stroom van gelukkig zijn is, ieder leven kent zijn ups en downs. Ze kennen hun schaduwkant, hun angst, verdriet schaamte, schuldgevoel, boosheid. Als je dat toe kunt laten in je eigen leven, er niet van wegloopt, kun je ook de kwetsbaarheid in een ander zien en empathie tonen. Bezielde mensen zijn authentieke mensen.

Wil je je laten inspireren kijk dan eens naar het filmpje van Brené Brown die bij deze link zit:  http://herhealth.nl/schaamte-en-kwetsbaarheid-ze-gaan-hand-in-hand/

Categorieën: Geen categorie