Je zal ze vast kennen. De labels aan de theezakjes van Pickwick. Zelf mag ik graag verse thee drinken, maar een bakje thee met een mooie vraag vind ik een leuke uitdaging. Je gaat echt over de vraag nadenken.

Op dit moment hoor en lees je veel dat werkgevers op andere manieren in gesprek gaan met hun werknemers. Dit om er achter te komen hoe ze duurzaam inzetbaar zijn en blijven voor de toekomst. Hiervoor worden allerlei mooie handvatten, trainingen en tools aangereikt.

Maar niet iedere manager heeft de coachingsvaardigheden om echt het gesprek aan te gaan. Heb je er daarom zelf wel eens aan gedacht om aan de hand van de labels van de theezakjes van Pickwick een gesprek aan te gaan? Ik wel en het resultaat…. erg mooie en leuke gesprekken. Daarnaast kom je dingen van je gesprekspartner te weten die je anders nooit had geweten.

Wellicht een leuk idee om in je volgende gesprek met je werknemers eens te proberen. Je stelt opeens totaal andere vragen die je anders niet zou stellen. Benieuwd of je tot andere inzichten bent gekomen. Of je weet wat er leeft/speelt bij je werknemers, wat hun dromen/idealen zijn en hoe ze de toekomst zien. Ik hoor of lees ze graag. Het kan een kleine tool zijn om net even iets meer te weten te komen van de ander. Het kan je er ook bewust van maken dat betreffende werknemer toch meer hulp nodig heeft dan jij als werkgever/manager hem kan bieden.

Denk je dit lijkt mij ook leuk maar ik weet niet hoe ik dit het beste kan toepassen. Neem gerust contact met mij op. Dan kunnen we onder het genot van een kop thee (of koffie) het hier eens over hebben.

En uiteraard ben je zeker welkom als je er achter komt dat je werknemer echt een coach nodig heeft om tot de kern te komen!

 

Lieve groet,

Annemarie

www.indesteigerscoaching.nl

 

Categorieën: Geen categorie