Een vraag die vanmorgen voorbij kwam…

Als ik naar mezelf kijk dan zijn mijn hoofd en hart sterk, ik ga redelijk gebalanceerd door het leven, maar als het erop aankomt zal mijn hart altijd winnen.

Dit klopt ook zeker, omdat ik een gevoelsmens ben en mijn gevoel zeker laat spreken. Dit uit ik ook, maar wil niet zeggen dat ik mijn hoofd niet gebruik . Tegenwoordig is dit meer in balans.

Maar hoe is dat bij jullie? Denk jij met je hoofd of met je hart? Heb je hier wel eens bij stil gestaan? Of heb je er wel eens aan gedacht dat beiden tegelijk ook een mogelijkheid is. Dat je helemaal geen keuze hoeft te maken?

Vertrouwen op je gevoel betekent dat je je hart volgt. Heel mooi en waardevol. Het luisteren naar je hart druist vaak tegen je verstand in. Je wilt alles begrijpen voor je iets doet. Wanneer je, je hart volgt, voel je in eerste instantie rust en vertrouwen, maar toch duikt later die onzekerheid op. Waar komt dat vandaan? Iets van vroeger dat wij op jonge leeftijd hebben geleerd?

Is het niet beter om naar ons verstand (hoofd) te luisteren, omdat het veiliger is? Een rationele beslissing is vaak de meest verstandige, omdat het voortkomt uit angst? Je hoofd beschermt je tegen iets dat onverstandig is om te doen.

Of gebruik jij allebei? Er is geen goed of fout wat mij betreft. Doe wat het beste bij jou past!

Benieuwd hoe jullie hierin staan. Wellicht is het iets waar je in vast loopt op privé- of zakelijkgebied. Als dat zo is, is het goed hier eens over te praten met een buitenstaander. Dit geeft vaak een verhelderend beeld waardoor je weer mooie stappen voor jezelf kan maken!

Wil jij weten of je meer je hoofd of hart volgt? Doe deze test:

https://nl.metrotime.be/2015/09/07/must-read/test-denk-jij-met-je-hoofd-of-je-hart/

Lieve groet,

Annemarie

 

Categorieën: Geen categorie